Menu
Your Cart

Privacy Policy

A.      INTRODUCTION

1.                   The Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) was enacted by the government to regulate the processing of personal data. Therefore, EVERRISE is committed to ensure that your personal data is protected in accordance with the relevant laws.

2.                   This Privacy Notice (“Notice”) is issued to all our valued customers and/or prospective customers and/or business partners and explains how we collect and handle your personal data in accordance with the PDPA.

3.                   In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any conflicts or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

4.                   EVERRISE shall have the right to modify, update or amend the terms of this Notice at any time by placing the updated Notice on our website (http://www.everrise.com.my) or through other appropriate means. If EVERRISE amends this Notice, the amendment will only apply to personal data collected after EVERRISE has posted the revised Notice. By continuing to communicate with EVERRISE or by continuing to use EVERRISE’s services following the modifications, updates or amendments to this Notice, it shall signify your acceptance of such modifications, updates or amendments

1.    

B.      DEFINITION

1.                   “Personal Data” means any information in respect of commercial transactions that relates directly or indirectly to the data subject, who is identified or identifiable from that information or from that and other information in our possession, including any sensitive personal data and expression of opinion about the data subject, which we collect.

2.                   “Sensitive Personal Data” means any personal data consisting of information as to the data subject’s physical or mental health or condition, political opinions, religious beliefs or other beliefs of a similar nature, and the commission or alleged commission of any offence.

3.                   “Data Subject” means an individual who is the subject of the Personal Data.

C.      PERSONAL DATA THAT WE COLLECT

1.         Personal Data that we collect includes but is not limited to the following:

Customers

ü  personal details such as name, IC number, age, birth date, race, address, gender, occupation, telephone number, mobile telephone number, email address, credit card number(s) etc;

ü  your image by way of video surveillance installed in certain parts of our premises as part of our security infrastructure;

ü  your image captured by camera or video when you attend promotional or other events held at our premises or otherwise organized by us, or captured as part of a promotional contest or other marketing activities; and/or

ü  information automatically collected when you visit our website such as IP address, web browser, software, transaction information and other information.

Business Partners (vendor, supplier, tenant or service providers)

ü  your personal details or that of your employees such as name, IC number, address, gender, telephone number, mobile telephone number and email address, and other details as is necessary for the conduct of the business transaction between you and us;

ü  when you visit our premises, your image by way of video surveillance in certain parts of our premises as part of our security infrastructure;

ü  your image captured by camera or video when you attend promotional or other events held at our premises or otherwise organized by us; and/or

ü  information automatically collected when you visit our website or use the platforms that we provide to our business partners for purpose of conducting the relevant business transaction between you and us, such as IP address and other information.

2.         The provision of your Personal Data to EVERRISE may be voluntary or mandatory in nature depending on the purposes for which your Personal Data is collected. Where it is mandatory for you to provide us with your Personal Data, and you fail or choose not to provide us with your Personal Data, or do not consent to this Notice, we may not be able to:

            Customers

ü  conduct or complete the relevant sale and purchase transaction (including online transactions) with you;

ü  process or perform your request;

ü  approve or continue your EVERRISE Card membership;

ü  process your application for contests or redemption of complimentary gifts; and/or

ü  provide you with the information, updates, products or services that you have requested.

Business Partners (vendor, supplier, tenant or service providers)

ü  conduct or complete the relevant business transaction with you;

ü  allow you entry into our premises or events, for security purposes; and/or

ü  allow you use of our platforms provided to our business partners.

3.       If you do not want your Sensitive Personal Data to be collected by us, please do not submit it. If you do choose to submit your Sensitive Personal Data to us as requested, such data shall then be deemed to be and will be treated by us as Personal Data which will be subject to the terms and scope of this Notice including for the collection, processing, use and disclosure of your Personal Data.


D.      HOW IS YOUR PERSONAL DATA BEING COLLECTED

Customers

ü  when you apply to be a member of EVERISE Card or register your interest with us to obtain information and updates on any products and services, whether in physical hardcopy or electronically;

ü  when you enter contests or respond to our surveys, promotions or questionnaires, whether in physical hardcopy or electronic copy;

ü  pursuant to any inquiry, complaint, request or communication made with or to us, whether in physical hardcopy or electronically (including through our website or other platforms);

ü  when you visit our premises or attend events organized by us (in relation to CCTV images, other camera/ video images and other personal details collected for security purpose);

ü  when you submit your information on our website; and / or

ü  through the use of cookies on our website and other internet platforms.

Business Partners (vendor, supplier, tenant or service providers)

ü  when you send us completed application forms, workers’ list, and any other forms, documents or details pursuant to any business transaction or proposed business transaction with us, whether in physical hardcopy or electronic copy;

ü  when you visit our premises or attend events organized by us (in relation to CCTV images, other camera/ video images and other personal details collected for security purpose); and/or

ü  through the use of cookies on our website, and also through the use of other platforms provided to our business partners.

E.      PURPOSE FOR COLLECTING, PROCESSING AND USING YOUR PERSONAL DATA

1.                  EVERRISE may use and process your Personal Data for the purposes relating to the services you have requested and for the business activities of EVERRISE which shall include:

Customers

a)         to communicate with you, including in relation to our products, contests and events;

b)        to process your applications, inquiries, requests and purchases (including online transactions, if applicable);

c)         to provide information, updates on our, or other, products and services;

d)        for database(s) record keeping, maintenance and updating;

e)         for administrative purposes including audits, fraud monitoring and prevention of crime;

f)         to conduct research and statistical analysis;

g)        to otherwise market and promote our products and services offered by us from time to time;

h)        to ensure the security and safety of the premises (in relation to CCTV images and other details collected for security purposes);

i)          for credit card application with financial institutions, only as allowed by you (in cases of joint campaigns and promotions);

j)          to comply with any applicable laws, proceedings or inquiries from regulatory authorities and enforcement agencies; and / or

k)        for all other purposes incidental and associated with any of the above and/or required or permitted under the PDPA.

Business Partners (vendor, supplier, tenant or service providers)

a)       to fully and properly conduct the relevant business transaction with you;

b)       to process any payment related to the relevant business transaction with you;

c)       for insurance purposes;

d)       for database(s) record keeping, maintenance and updating;

e)       for administrative purposes including audits, fraud monitoring and prevention of crime;

f)        to ensure the security and safety of the premises (in relation to CCTV images and other details collected for security purposes);

g)       to promote our products and services offered by us from time to time, and our company (in relation to images and other Personal Data captured during attendance at events organized by us);

h)       to comply with any applicable laws, proceedings or inquiries from regulatory authorities and enforcement agencies; and / or

i)        for all other purposes incidental and associated with any of the above and/or required or permitted under the PDPA.

F.      DISCLOSURE

1.         To facilitate the purposes stated above, we may disclose your Personal Data to the following classes of third parties:

ü  our subsidiary companies;

ü  selected financial institutions (in relation to credit card applications, only as allowed by you (in cases of joint campaigns and promotions));

ü  our advisors, auditors, consultants, contractors, products and service providers, only on a need to know basis;

ü  regulatory authorities, enforcement agencies and any relevant parties in connection with any legal proceedings; and/or

ü  any actual or potential assignee, transferee or acquirer of the company or pursuant to any corporate restructuring exercise.

G.     SECURITY OF YOUR PERSONAL DATA

1.            We will use all reasonable endeavors to ensure that the processing of your Personal Data is carried out in the following manner:

ü  your Personal Data is only processed by our authorized personnel;

ü  we maintain physical security such as locks and security systems over Personal Data that are being kept in paper and electronic data stores, and on our premises;

ü  we maintain computer and network security such as the use of anti-virus programs, passwords etc;

ü  we maintain and monitor our online security systems to ensure your Personal Data is protected; and /or

ü  we will reasonably endeavor to impose and ensure the same level of obligations on our service providers or other data processors, that may process your Personal Data.

H.     USE OF COOKIES

1.         When you visit our website or use our services through our web portal, our web portal may create a “cookie”. A “cookie” is a piece of information stored on our hard drive containing information of your computer. The “cookie” enables our system to recognise your browser and remember your name and billing information and other information so that you won’t have to retype it on your next visit.

2.         A session ID cookie expires when you close your web browser. A persistent cookie remains on your hard drive for an extended period of time. You can remove the persistent cookie by following directions provided in your respective web browser.

I.                 LINKS TO OTHER WEBSITES

1.         Our website may contain links to other websites. Please be aware that we are not responsible for the privacy practice or content of those sites. We encourage you to read the privacy policy of each site that collects information from you. This Notice applies solely to information collected by us. If for any reason you choose to access other websites linked to our website, you do so at your own risk. We shall not be held responsible for how these outside parties collect, use, protect or disclose the information you provide them.

J.      HOW LONG IS YOUR PERSONAL DATA BEING KEPT BY US

1.         Your Personal Data will be kept by us for the duration that is necessary to carry out the purpose of which your Personal Data was collected and also for other purposes set out in this Notice. We are also bound by legal, tax, regulatory and industry requirements or guidelines for keeping records and retention of your Personal Data.

K.     ACCESS, CORRECTION REQUESTS AND INQUIRIES

1.         Subject to any exceptions under applicable laws, you have the right to request for access to, request for a copy of and request to update or correct your Personal Data held by us. You also have the right to request us to limit the processing of your Personal Data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes). You may send your written requests to, or seek further information from us by contacting:

                Email: everrisecrm@everrise.com.my

                Phone Number: 082-233332

                Fax Number: 082-235877

A.      PENGENALAN

1.       Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) telah digubal oleh kerajaan untuk mengawal aktiviti memproses data peribadi. Oleh itu, EVERRISE akan memastikan bahawa data peribadi anda dilindungi mengikut undang-undang yang berkaitan.

2.       Notis Privasi (“Notis”) ini diberikan kepada semua pelanggan dan/atau bakal pelanggan serta rakan kongsi perniagaan yang dikasihi untuk menjelaskan cara kami mengumpul dan menangani data peribadi anda mengikut PDPA.

3.       Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekirannya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

4.       EVERRISE berhak untuk mengubah, mengemaskini, dan meminda Notis ini pada bila-bila masa dengan memaparkan Notis yang telah dikemaskini pada laman web kami (http://www.everrise.com/my) atau melalui cara-cara lain yang bersesuaian. Jika EVERRISE meminda Notis ini, pindaan itu hanya akan dipakai ke atas data peribadi yang dikumpulkan selepas kami memaparkan Notis yang terpinda. Anda dianggap sebagai telah menerima dan bersetuju kepada pemindaan tersebut jika anda terus berkomunikasi dengan kami atau menggunakan perkhidmatan kami selepas pengemaskinian, pengubahan atau pemindaan pada Notis ini.

B.      DEFINISI

1.       "Data Peribadi" bermaksud mana-mana maklumat dalam milikan atau kawalan kami yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda (atau mana-mana individu lain) di mana anda (atau individu lain) dikenalpasti atau boleh dikenalpasti daripada maklumat itu atau maklumat lain dalam milikan kami.

 

2.       "Data Sensitif Peribadi" bermaksud apa-apa data peribadi yang mengandungi maklumat tentang kesihatan fizikal atau mental Data Subjek itu atau keadaan, pandangan politik, kepercayaan agama atau kepercayaan lain yang serupa, dan apa-apa kesalahan yang dilakukan atau didakwa dilakukan.

 

3.       "Data Subjek" bermaksud seorang individu yang menjadi subjek Data Peribadi.

C.      DATA PERIBADI YANG KAMI KUMPUL

1.         Data Peribadi yang kami mengumpulkan termasuk tetapi tidak terhad kepada yang tersebut:

Pelanggan

ü  maklumat peribadi seperti nama, nombor kad pengenalan, umur, tarikh lahir, kaum, alamat, jantina, pekerjaan, nombor telefon, nombor telefon bimbit, alamat e-mel, nombor kad kredit dan lain-lain;

ü  imej anda melalui video pengawasan yang dipasang di bahagian-bahagian tertentu di dalam premis kami sebagai sebahagian daripada infrastruktur keselamatan kami;

ü  imej anda yang diambil oleh kamera atau video apabila anda menghadiri acara promosi atau acara lain yang diadakan di premis kami atau selain daripada itu dianjurkan oleh kami, atau yang diambil sebagai sebahagian pertandingan promosi atau aktiviti pemasaran lain; dan/atau

ü  maklumat yang dikumpul secara automatik apabila anda melawat laman web kami seperti alamat IP, pelayar web, software, maklumat transaksi dan maklumat lain.

Rakan Kongsi Perniagaan (vendor, pembekal, penyewa atau pembekal perkhidmatan)

ü  maklumat peribadi anda atau pekerja anda seperti nama, nombor kad pengenalan, alamat, jantina, nombor telefon, nombor telefon bimbit, alamat e-mel dan maklumat lain yang diperlukan untuk menjalankan transaksi perniagaan antara anda dengan kami;

ü  semasa anda melawat ke premis kami, imej anda melalui video pengawasan yang dipasang di bahagian-bahagian tertentu di dalam premis kami sebagai sebahagian daripada infrastruktur keselamatan kami;

ü  imej anda yang diambil oleh kamera atau video apabila anda menghadiri acara promosi atau acara lain yang diadakan di premis kami atau selain daripada itu, yang dianjurkan oleh kami; dan/ atau

ü  maklumat yang dikumpulkan secara automatik semasa anda layari laman web kami atau menggunakan platform yang kami menyediakan kepada rakan kongsi perniagaan kami untuk tujuan melakukan transaksi perniagaan dengan kami, seperti alamat IP atau maklumat lain.

2.         Sama ada pemberian Data Peribadi anda kepada EVERRISE adalah secara sukarela atau wajib bergantung kepada tujuan-tujuan Data Peribadi anda dikumpul oleh EVERRISE. Setakat mana ia adalah wajib untuk anda memberikan data peribadi kepada EVERRISE dan di mana anda gagal atau memilih untuk tidak memberikan Data Peribadi anda kepada EVERRISE atau anda tidak bersetuju dengan Notis, kami mungkin tidak dapat:

            Pelanggan

ü  melaksanakan atau melengkapkan transaksi jual beli, termasuk transaksi dalam talian (online), dengan anda;

ü  memproses atau melaksanakan permintaan anda;

ü  meluluskan atau meneruskan keahlian Kad EVERRISE anda;

ü  memproses permohonan anda untuk pertandingan atau penebusan hadiah percuma; dan/atau

ü  menyediakan anda dengan maklumat, kemas kini, produk atau perkhidmatan yang anda telah memintakan.

Rakan Kongsi Perniagaan (vendor, pembekal, penyewa atau pembekal perkhidmatan)

ü  melaksanakan atau melengkapkan transaksi perniagaan yang relevan dengan anda;

ü  membenarkan anda memasuki premis atau acara kami, untuk tujuan keselamatan; dan/atau

ü  membenarkan anda menggunakan platform yang kami menyediakan kepada rakan kongsi perniagaan kami.

3.         Jika anda tidak mahu Data Peribadi Sensitif anda dikumpul oleh kami, sila jangan serahkan data tersebut. Jika anda memilih untuk menyerahkan Data Peribadi Sensitif anda kepada kami seperti yang diminta, data itu kemudiannya akan disifatkan dan akan dianggap oleh kami sebagai Data Peribadi yang akan tertakluk kepada terma-terma dan skop Notis ini termasuk pengumpulan, pemprosesan, penggunaan dan pendedahan Data Peribadi anda.

D.      CARA KAMI MENGUMPUL DATA PERIBADI ANDA

Pelanggan

ü  apabila anda memohon untuk menjadi ahli kad EVERRISE atau mendaftar minat anda dengan kami untuk mendapatkan maklumat dan kemas kini mengenai mana-mana produk dan perkhidmatan, sama ada dalam salinan fizikal atau elektronik;

ü  apabila anda memasuki pertandingan atau memberi respons kepada kajian (survey) kami, promosi atau soal selidik, sama ada dalam salinan fizikal atau elektronik;

ü  menurut apa-apa pertanyaan, aduan, permintaan atau komunikasi yang dibuat dengan atau kepada kami, sama ada dalam salinan fizikal atau elektronik (termasuk melalui laman web kami dan platform yang lain);

ü  semasa anda melawati atau menghadiri di premis kami atau menghadiri acara yang dianjurkan oleh kami (untuk imej CCTV, dan imej kamera/ video yang lain dan untuk maklumat peribadi yang dikumpulkan untuk tujuan sekuriti/ keselamatan);

ü  semasa anda memberikan maklumat anda melalui platform/ laman web kami; dan/atau

ü  melalui penggunaan kuki (cookies) di laman web kami dan platform internet yang lain.

Rakan Kongsi Perniagaan (vendor, pembekal, penyewa atau pembekal perkhidmatan)

ü  apabila anda menyerahkan kepada kami borang aplikasi, senarai pekerja dan mana-mana borang lain, dokumen atau maklumat yang dilengkapkan, untuk tujuan mana-mana transaksi perniagaan dengan kami atau transaksi yang dicadangkan, sama ada dalam salinan fizikal atau elektronik;

ü  semasa anda melawati atau menghadiri di premis kami atau menghadiri acara yang dianjurkan oleh kami (untuk imej CCTV, dan imej kamera/ video yang lain dan untuk maklumat peribadi yang dikumpulkan untuk tujuan sekuriti/ keselamatan); dan/ atau

ü  melalui penggunaan kuki (cookies) di laman web kami dan juga melalui penggunaan platform lain yang disediakan oleh kami untuk rakan kongsi perniagaan kami.

E.      TUJUAN PENGUMPULAN, PEMPROSESAN DAN PENGGUNAAN DATA PERIBADI ANDA

1. EVERRISE boleh mengguna dan memproses Data Peribadi anda untuk tujuan berkaitan dengan perkhidmatan yang diminta oleh anda dan untuk aktiviti-aktiviti perniagaan EVERRISE yang termasuk:

Pelanggan

a)       untuk berkomunikasi dengan anda, termasuk berhubung dengan produk, pertandingan dan acara kami;

b)      untuk memproses permohonan, pertanyaan, permintaan dan belian (termasuk transaksi dalam talian (online), sekiranya terpakai) anda;

c)       untuk menyediakan maklumat dan maklumat terkini mengenai produk dan perkhidmatan kami, atau yang lain;

d)      untuk penyimpanan rekod data, penyelenggaraan dan pengemaskinian;

e)       untuk tujuan pentadbiran termasuk audit, pemantauan penipuan dan pencegahan jenayah;

f)       untuk menjalankan penyelidikan dan analisis statistik;

g)      untuk memasarkan dan mempromosikan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami dari semasa ke semasa;

h)      untuk memastikan keselamatan premis (berhubung dengan imej CCTV dan maklumat peribadi lain yang dikumpulkan untuk tujuan sekuriti/ keselamatan);

i)        untuk permohonan kad kredit dengan institusi kewangan, hanya seperti yang dibenarkan oleh anda (untuk kempen atau promosi gabungan)

j)        untuk mematuhi mana-mana undang-undang, prosiding atau pertanyaan daripada pihak berkuasa dan agensi-agensi penguatkuasaan; dan / atau

k)      untuk segala tujuan lain yang bersampingan dan berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan / atau dibenarkan di bawah PDPA.

Rakan Kongsi Perniagaan (vendor, pembekal, penyewa atau pembekal perkhidmatan)

a)    untuk menjalankan secara lengkap dan betul, transaksi perniagaan yang relevan dengan anda;

b)    untuk memproses pembayaran berkaitan dengan transaksi perniagaan yang relevan dengan anda;

c)    untuk tujuan insurans;

d)    untuk penyimpanan rekod data, penyelenggaraan dan pengemaskinian;

e)    untuk tujuan pentadbiran termasuk audit, pemantauan penipuan dan pencegahan jenayah;

f)     untuk memastikan keselamatan premis (berhubung dengan imej CCTV dan maklumat peribadi lain yang dikumpulkan untuk tujuan sekuriti/ keselamatan);

g)    untuk memasarkan dan mempromosikan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami dari semasa ke semasa, dan juga syarikat kami;

h)    untuk mematuhi mana-mana undang-undang, prosiding atau pertanyaan daripada pihak berkuasa dan agensi-agensi penguatkuasaan; dan / atau

i)     untuk segala tujuan lain yang bersampingan dan berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan / atau dibenarkan di bawah PDPA.

F.      PENDEDAHAN

1.         Untuk membolehkan tujuan yang dinyatakan di atas, kami mungkin mendedahkan Data Peribadi anda kepada kelas-kelas pihak ketiga yang tersebut:

ü  anak-anak syarikat kami;

ü  institusi-institusi kewangan terpilih (berhubung dengan permohonan kad kredit, hanya seperti yang dibenarkan oleh anda (untuk kempen atau promosi gabungan));

ü  penasihat, juruaudit, perunding, kontraktor, produk dan pembekal perkhidmatan kami, hanya atas dasar 'mesti tahu' (need to know basis);

ü  pihak berkuasa, agensi-agensi penguatkuasaan dan mana-mana pihak berkenaan yang berhubung dengan apa-apa prosiding undang-undang; dan/atau

ü  mana-mana pemegang serah hak yang sebenar atau yang berpotensi, penerima pindahan atau pemeroleh syarikat atau menurut mana-mana penyusunan semula korporat.

G.     SEKURITI DATA PERIBADI ANDA

1.         Kami akan menggunakan segala usaha yang munasabah untuk memastikan bahawa pemprosesan Data Peribadi anda dijalankan dengan cara yang berikut:

ü  Data Peribadi anda hanya diproses oleh kakitangan yang diberi kuasa oleh kami;

ü  kami menjaga keselamatan fizikal seperti kunci dan sistem sekuriti atas Data Peribadi yang disimpan dalam format kertas dan data elektronik simpanan, dan dalam premis kami;

ü  kami mengekalkan sekuriti komputer dan rangkaian seperti penggunaan program anti-virus, kata laluan dan lain-lain;

ü  kami mengekalkan dan memantau sistem keselamatan online kami untuk memastikan Data Peribadi anda dilindungi; dan / atau;

ü  kami akan menggunakan segala usaha yang munasabah untuk mengenakan dan memastikan kewajipan pada tahap yang sama ke atas pembekal perkhidmatan kami atau pemproses data yang lain, yang mungkin akan memproses Data Peribadi anda.

H.     PENGGUNANAN KUKI (COOKIES)

1.         Apabila anda melawat laman web kami atau menggunakan perkhidmatan kami melalui portal web kami, portal web kami boleh mewujudkan "kuki". "Kuki" adalah sebahagian daripada maklumat yang disimpan pada cakera keras kami yang mengandungi maklumat mengenai komputer anda. "Kuki" tersebut membolehkan sistem kami untuk mengenali pelayar (browser) anda dan mengingati nama dan maklumat bil anda, dan juga maklumat yang lain supaya anda tidak perlu menaipkannya semula pada lawatan yang berikutnya.

2.         Sesi Kuki ID tamat apabila anda menutup pelayar (browser) web anda. Ada juga kuki berterusan yang kekal pada cakera keras anda untuk tempoh masa yang panjang. Anda boleh mengeluarkan kuki yang berterusan dengan mengikuti arahan yang diberikan dalam pelayar web masing-masing.

I.       PAUTAN KE LAMAN WEB LAIN

1.         Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertanggungjawab untuk amalan privasi atau kandungan laman web lain yang tersebut. Kami menggalakkan anda untuk membaca dasar privasi bagi setiap laman web yang mengumpul maklumat peribadi daripada anda. Dasar privasi kami hanya tertakluk kepada maklumat yang dikumpul oleh kami. Jika atas apa-apa sebab anda memilih untuk mengakses laman-laman web lain yang mempunyai pautan (link) dari laman web kami, anda berbuat demikian atas risiko anda sendiri. Kami tidak bertanggungjawab terhadap praktis pihak luar mengumpul, menggunakan, melindungi atau mendedahkan maklumat yang anda berikan kepada mereka.

J.      TEMPOH DATA PERIBADI ANDA DISIMPAN OLEH KAMI

1.         Data Peribadi anda akan disimpan oleh kami untuk tempoh yang diperlu untuk menjalankan tujuan untuk mana Data Peribadi anda dikumpulkan, dan juga untuk tujuan lain yang dinyatakan dalam Notis ini. Kami juga terikat oleh undang-undang, cukai, kawal selia dan kewajipan atau garis panduan industri untuk menyimpan rekod dan mengekalkan Data Peribadi anda untuk sewaktu masa.

K.     AKSES, PERMOHONAN PEMBETULAN DAN PERTANYAAN

1.         Tertakluk kepada sebarang pengecualian di bawah undang-undang, anda berhak pada bila-bila masa selepas ini memohon akses kepada, memohon untuk sesalinan dan memohon untuk mengemaskini atau membetulkan Data Peribadi anda yang dikendalikan oleh pihak kami. Anda juga berhak untuk memohon agar kami menghadkan pemprosesan data peribadi anda (contohnya, meminta kami berhenti menghantar bahan pemasaran atau promosi atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran). Anda boleh menghantar, secara bertulis, permohonan atau permintaan untuk maklumat lanjut daripada kami dengan menghubungi:

                Email: everrisecrm@everrise.com.my

                Phone Number: 082-233332

                Fax Number: 082-235877